Διατροφή

Ρόδι για Ιδανικό Βάρος

December 19, 2017 01:47:58
Ρόδι για Ιδανικό Βάρος.

Κάθε χρόνο παραδοσιακά για να είναι η καινούργια χρονιά ρόδινη, καλότυχη, δημιουργική και ευήμερη, κρεμάμε και σπάμε ρόδια στο σπιτικό μας.



Ιστορικά το ρόδι αναφέρεται στη Βίβλο, στην Ομήρου Οδύσσεια και σε αρχαία σανσκριτικά κείμενα. Στα λατινικά σημαίνει πολύσπορο μήλο. Η ροδιά είναι ένα μικρό δέντρο ύψους 3.5 περίπου μέτρων, που πρωτοεμφανίστηκε στην Περσία και στις γειτονικές χώρες και για αιώνες καλλιεργήθηκε στην περιοχή της Μεσογείου.



Το ρόδι είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες, πολυφαινόλες και ταννίνες, ουσίες γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο χυμός του δρα θεραπευτικά στις κύστες, μειώνει τις φλεγμονές, τονώνει τη λειτουργία των νεφρών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και περιορίζει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Επίσης εργαστηριακές μελέτες έχουν αποδείξει την θετική επίδραση των συστατικών του σε άτομα με παχυσαρκία.



Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα τα 100 γραμμάρια ροδιού αποδίδουν περίπου 80 θερμίδες, 19 γραμμάρια υδατανθράκων, 4 γραμμάρια φυτικών ινών, 10mg ασβεστίου, 0.18mg φωσφόρου, 0.3mg σιδήρου, 12mg μαγνησίου, 10.2mg βιταμίνης C, 236mg καλίου και 3mg νατρίου.



Ο χυμός ροδιού μπορεί να καταναλωθεί απλά προσθέτοντας λίγη κανέλα Κεϋλάνης και κατά προτίμηση λίγο μεταλλικό νερό. Εάν βάλετε περισσότερη φαντασία και διάθεση για δημιουργία ενός αντιοξειδωτικού και αποτοξινωτικού χυμού, μπορείτε να αναμίξετε το χυμό από έναν ανανά, 2 καρότα, 3 πορτοκάλια και 2 ρόδια.



Τέλος αν είστε λάτρεις των smoothies και έχετε έντονη φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να αναμείξετε 1 φλιτζάνι χυμό ροδιού, με μισό φλιτζάνι γάλα σόγιας ή γάλα με χαμηλά λιπαρά, 1 μπανάνα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι αμυγδαλόψιχα.



Καλή σας απόλαυση με μία υγιεινή, αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική πρόταση!



Γουβιανάκη Άννυ, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Msc, Yoga Instructor 500h RYT, Ενεργειακή θεραπεύτρια



https://www.facebook.com/yoganutritionenergy1512/