Διατροφή

Διατροφή και Άσκηση για όλους

February 10, 2019 00:18:43
Διατροφή και Άσκηση για όλους.

Η διατροφή του ανθρώπου είναι το σύνολο των τροφίμων και ροφημάτων που επιλέγει να καταναλώσει κάποιος για τη διατήρησή του στη ζωή. Οι διάφορες τροφές καταναλώνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό με σκοπό την ανάπτυξη, διατήρηση και ανάπλαση των ιστών του, καθώς περιέχουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.



Ισορροπημένη διατροφή είναι η διατροφή που εξασφαλίζει την καθημερινή κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων και μέτρο. Τρόφιμα από όλες τις ομάδες καθημερινά. Γνωστό παράδειγμα ισορροπημένης διατροφής είναι η μεσογειακή διατροφή. Είναι αυτό αρκετό;



Ενέργεια επίσης λαμβάνουμε καθημερινά μέσα από τη διαδικασία της αναπνοής. Η ενέργεια μας συντηρείται μέσα στο φυσικό σώμα όταν τρεφόμαστε σωστά, στο συναισθηματικό μας σώμα όταν τα συναισθήματα μας είναι θετικά, στο νοητικό μας σώμα όταν οι σκέψεις μας είναι χαρούμενες και δημιουργικές.



Στη συνάντηση αυτή, θα εξοικειωθούμε με την ισορροπημένη λήψη θρεπτικών συστατικών για ένα υγιές σώμα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φέρουμε και να συντηρήσουμε την ενέργεια σε όλα τα σώματα μας. Φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό. Νους υγιής εν σώματι υγιή!