Διατροφή

Πώς επηρεάζει η διατροφή την υγεία μας

November 07, 2018 18:08:05
Πώς επηρεάζει η διατροφή την υγεία μας.

Ψυχή και σώμα



Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, η έλλειψη άσκησης, το άγχος των καθημερινών υποχρεώσεων, εξαντλούν τον ανθρώπινο οργανισμό, ρίχνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, πυροδοτούν οποιαδήποτε υπαρκτή γονιδιακή προδιάθεση και οδηγούν στην εμφάνιση νοσογόνων καταστάσεων, σε ψυχολογικό αλλά και σωματικό επίπεδο.



Εμφάνιση νόσου



Κάποιες από αυτές τις δυσλειτουργίες οφείλονται στην έλλειψη ορθών μορίων, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων αλλά και στην υπερβολική κατανάλωση κορεσμένου λίπους και τοξινών. Όλα αυτά οδηγούν στο μπλοκάρισμα της λειτουργίας των κυτταρικών μεμβρανών και κατ’ επέκταση των ιστών και των οργάνων, δημιουργώντας το κατάλληλο πεδίο για την ανάπτυξη εσωτερικών φλεγμονών, παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων, αυτοάνοσων παθήσεων, καρκίνων κ.τ.λ.



Η τροφή παράγοντας επιβίωσης



Το αυξημένο βάρος συχνά δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά μία προειδοποίηση πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο φυσικό σώμα. Η επιλογή των τροφών και των υγρών που ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει, αφομοιώνει και αποβάλλει, σε συνδυασμό με τα συναισθήματά του και το περιβάλλον στο οποίο διαβιώνει, διαμορφώνουν την πραγματικότητά του.



Σχεδιασμός προγράμματος διατροφής



Στόχος ενός ορθά σχεδιασμένου προγράμματος διατροφής, αποτελεί η εκμάθηση του ατόμου να τρέφεται βίο-ενεργειακά, βίο-αναγεννητικά και όχι βίο-τοξικά. Με τον τρόπο αυτό θα λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω των κατάλληλων τροφών, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό βάρος και σύσταση σώματος, αλλά και έναν υγιή και ενεργοποιημένο οργανισμό και μεταβολισμό.



Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός όπως ακριβώς είναι και οι διατροφικές του ανάγκες. Με την συμβολή της εξατομικευμένης οργάνωσης και τον συνδυασμό των κατάλληλων τροφών και θρεπτικών συστατικών, επιτυγχάνεται ο στόχος, που είναι η ομοιοστασία σε επίπεδο οργανικό, φυσικό αλλά και ψυχικό.



Γουβιανάκη Άννυ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Msc, Yoga Instructor 500h RYT, Ενεργειακή θεραπεύτρια



https://www.facebook.com/yoganutritionenergy1512/



Πηγή:



http://www.bodyinbalance.gr/blog/pos-epireazei-i-diatrofi-tin-ygeia-mas?fbclid=IwAR0NatYn_pDwq9jdrut82ewrqBD6_mSktJs3IulOgSEf5huQsMBJ4-NOBdo